MatriXCoaching

MatriXCoaching is een strategie die zijn oorsprong vindt in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). De methode is bedacht door Ingrid Stoop, NLP’er van huis uit. Zij heeft de kennis van het neuro linguïstisch programmeren gekoppeld aan hoe ons brein werkt. Dit heeft zij vertaald naar een prachtige praktische methode die direct positief effect heeft en toepasbaar is , zonder dat je heel veel moet vertellen. Zij leidt MatriXCoaches op. MatriXCoaches werken doorgaangs in de zorg, hulpverlening, bij huisartsenposten en in het onderwijs.

De MatriXMethode bestaat uit vijf pijlers.

  1. Rust in het hoofd krijgen (IQ)
  2. Informatie handiger onthouden (IQ)
  3. Emoties verwerken (EQ)
  4. Angsten verwerken (EQ)
  5. Pijnklachten verminderen  of zelfs oplossen (EQ)

 

Hoofd opruimen, rust in het hoofd krijgen, informatie handiger onthouden 

Op scholen maak ik veel gebruik van de eerste twee pijlers: 1. rust in het hoofd krijgen en 2. informatie handiger onthouden. Ik geef sessies ‘hoofd opruimen’ voor scholieren zodat zij makkelijker informatie onthouden door het bewust op te slaan. Ook train ik eindexamenkandidaten op een soortgelijke manier. Voor volwassenen gebruik ik ‘de hoofd-opruim’ methode ook vaak zowel in groepen als ook individueel. Als je jouw hoofd opruimt, pak je namelijk de regie terug over jouw hoofd en wordt het vanzelf rustiger.

In groepsverband geef ik de hoofd-opruim-sessies ook op de Bewustzijn School in Amsterdam. Deze geef ik op de even weken op de donderdagochtend van 9.30 – 11.00 uur: https://www.debewustzijnschool.nl/leefstijl-lesrooster/

Om tickets te boeken: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-sessie-hoofd-opruimen-matrixcoaching-60367999311

Individuele hoofd – opruim-sessies zijn ook altijd te boeken: neem contact met mij op via de mail: marije@bureaubewustleren.nl of 06-55346186

Special voor eindexamenkandidaten, eindexamenhoofd opruimen, individueel:

Speciaal voor eindexamenkandidaten: ruim jouw eindexamenhoofd op. Een vol hoofd met eindexamenstof? Na deze opruim-sessie heb je per vak alle eindexamenstof op een plek opgeslagen waar jij het wilt opslaan: binnen of buiten je hoofd (the cloud).

  • Na deze sessie weet je ook waar de examenstof zit opgeslagen. In je korte termijn geheugen, jouw werkgeheugen of jouw lange termijn geheugen;
  • Heb je heel bewust alle examenstof denkbeeldig opgeslagen binnen of buiten je hoofd;
  • Heb je leerplan opgesteld per vak. Als deze stof nog volop in je korte termijn geheugen zit, heb je nog werk aan de winkel. Als examenstof in je lange termijn geheugen zit, vergeet je nooit meer. Als het in je werkgeheugen zit, beheers je het al redelijk maar je kunt het ook weer vergeten.

In mijn eigen coachingspraktijk geef ik dus ook individuele sessies ‘hoofd opruimen’. Voor jongeren is dat 50 euro per 45 minuten. Voor volwassenen bedraagt het 65 euro per uur.

Emoties ontladen via de MatriXMethode:

Tijdens individuele sessies behandel ik vaker de pijlers 3 t/m 5 behandelen: emoties verwerken, angsten verwerken, pijnklachten verminderen  of zelfs oplossen. Ik werk dan met het zogenaamde ‘emotiemodel’ van de MatriXMethode. Ik laat de client terug gaan naar bepaalde ervaringen, niet doordat de client dit gaat vertellen, maar door een vraagmethode waarbij de client in zijn ervaring/herinnering  terug gaat. Door vraagtechniek ontlaadt de client zijn/haar emoties die heel sterk geladen waren.

Meer weten over de methode:

Ga naar de website van de ‘MatriXmethode’: https://www.matrixmethodeinstituut.nl/

Of neem contact op met mij:

marije@bureaubewustleren.nl of telefonisch: 06-55346186

Feedback van deelnemers:

“Ik ben nu rustiger en weet waar ik alles heb staan”.

 “Ik heb nu veel meer rust en zelfvertrouwen”.  

Het maakt mij veel bewuster van hoe ik dingen kan onthouden maar vooral ook opslaan”.

 

 

%d bloggers liken dit: