Compassie

Compassie, een eeuwenoud onderwerp, heden ten dage veelal onderbelicht. Het boek ‘Compassie’ van Karen Armstrong inspireert mij. Zij neemt je mee in de oertradities van religies waar ‘compassie’ altijd centraal stond/ staat. Vervolgens verbindt zij dit onderwerp aan de ontwikkeling van ons brein en daarmee aan ons gedrag; eeuwen geleden maar ook nu; in de 21e eeuw. Onderzoek naar compassie is van belang voor gebruik in het onderwijs. Compassie ontstaat bij de gratie van zelfbewustzijn én bewustzijn. Meer info: https://charterforcompassion.org/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: